60

jaar

Over uw vakman

Cor Hoogstra

cor1-min

Cor Hoogstra

Al 45 jaar erkend installateur

Al meer dan vier decennia ben ik actief als loodgieter en installateur in de Zaanstreek. Vanuit huis en de werkplaats in Zaandam ga ik met plezier bij klanten langs, waarvan sommigen ook al tientallen jaren klant zijn.

Het vak van loodgieter en installateur is altijd in ontwikkeling door nieuwe technieken en verduurzaming. Bovendien wordt de laatste jaren alles in huis steeds meer geautomatiseerd en ‘’smart’’. Hierdoor blijft het, zelfs na 45 jaar, nog altijd interessant en uitdagend!

Naast het installatiebedrijf ben ik ook 32 jaar vrijwillig brandweerman geweest. Door de affiniteit met de brandweer heb ik de afgelopen jaren samen met oud-collega’s en vrienden een oude DAF ladderwagen van de brandweer gerestaureerd. De restauratie is recentelijk voltooid en is nu beschikbaar voor evenementen. De ladderwagen is te bewonderen op deze website:

http://www.autoladderzaandam.nl/

Ontstaan

winkel in 1960

Het loodgietersbedrijf kent zijn oorsprong in 1922 en is gestart door Dhr. H.J. Bennink. Na de overname in 1960 door Dhr. B. Hoogstra werd de werkplaats gehouden aan de Czaar Peterstraat, tussen de huisnummers 36 en 38.

Hier was een brede steeg waar zelfs een auto in paste.
Tot 1974 werd er gewoond en gewerkt van uit de Czaar Peterstraat.

werkplaats_cz_peterstr-min
Oude Gevelbord Hoogstra Installatiebedrijf

Verhuizing

huis & werkplaats

In 1973 werd gestart met de sloop van het woonhuis op de Rozengracht, waar de winkel al eerder gevestigd was, zodat er plaats gemaakt werd voor de nieuwbouw van winkel en woonhuis. De eerste paal werd nog door Dhr. Bennink geslagen.

Ook de werkplaats moest verhuizen in verband met de stadsvernieuwing. Woningen werden gesloopt evenals de werkplaats.
Er werd verhuist naar het Rustenburg en we namen onze intrek in de voormalige bakkerij van Scholten.

Huidig

Rechte tocht 9B

Eind 1991 ging de winkel aan de Rozengracht dicht, maar niet nadat er een jaar lang uitverkoop was gehouden. In 1997 ging de werkplaats opnieuw verhuizen, deze keer was de Rechte Tocht de bestemming. Hier is het bedrijf tot op heden gevestigd in een modern bedrijfsverzamelgebouw, waar sinds de Czaarpeterstraat ook de auto weer binnen kan.

Werkplaats Rechte Tocht 9B
Tevreden klanten
Ketels geïnstalleerd
Huidige onderhoudscontracten